Vegan Brownie


Dit is op het moment echt een van mijn lievelings gebak recepten. Super lekker! En ook nog eens vegan, snel klaar en makkelijk. Dus uitproberen zou ik zeggen. 



IngrediĆ«nten: 

  • 180 gram speltbloem(of ander bloem)
  • 45 gram raw cacao *
  • 2  eetlepels, ahornsiroop
  • 2 eetlp ongezoete appelmoes
  • 1 1/2 th.l. baksoda
  • scheutje appelazijn (zorgt voor de rijs bij de natron, als laatste toevoegen)
  • 3/4 th.l. bakpoeder
  • 1/2 th.l zout
  • 350 dl. amandel melk
  • 80 ml koolzaadolie (of olijfolie) 
  • 50 gram gemalen walnoten
  • 175 gram kersen uit een pot. 

#= ik ben niet zo’n zoetekauw, Dus even voor jezelf testen wat je lekker vindt?
* = te koop in reform winkel 

Bereiding:
Oven voorverwarmen op 180 ◦ graden.
Doe de droge delen in een kom en roer onder elkaar, voeg de natte delen 1 voor 1 toe en voorzichtig mengen. Als laatste schep je de gehakte walnoten en de kersen er voorzichtig onder. 


Alles in een lasagne ovenschaal doen en in de voorverwarmde oven zetten. 30 min. Bakken laten.


Na het bakken uit de oven halen   laten afkoelen. Daarna in de koelkast bewaren.
Ik snij de koek in vierkantjes of lange smalle stukjes, evt serveren met handje aardbeien of toefje slagroom (vegan). Je kunt het ook licht bestrooien met poedersuiker. 


Heerlijk en lekker luchtig!!

Het originele  recept komt van  "Wat maakt Suzette nu"

Groetjes van Janine