Pompoen soep


Ik weet het, we zitten nog in de zomer, maar als je een buurvrouw met een moestuin hebt die allemaal mooie rijpe pompoenen heeft..... zeg ik geen nee. 

Ik ben nl gek op oa. pompoensoep. Dus vandaag staat pompoen soep op het menu!
Ik gebruik  hiervoor de hokkaido pompoen. En dan ook nog bio, lekkerder kun je niet krijgen. 

IngrediĆ«nten: ( 5 lt soep) 

·        1 grote pompoen

·        2 grote uien in stukken

·        1 stang bleekselderie

·        3 kleine wortelen 
·        Stukje (3 cm) gember fijn snijden
·        3 vegetarische/ tuinkruiden bouillon blokjes

·        Zout en peper

·        1 eetlepel  Kurkuma (geelwortel) *

·        Vers gemalen gemengde peper ( naar smaak) 

·        1 th. Lp Chinese 5 kruiden *

·        1 th. Lp garam masala *

·        Lp koolzaadolie

·        1 liter kokend water


* = te verkrijgen bij de betere supermarkt.  

Bereiding:
De pompoen goed wassen,  door midden snijden, de pitten en het zachte gedeelte  met een lepel eruit halen. 

Je hoeft de hokkaido pompoen niet te schillen, wel van de kop en de onderkant een klein stukje verwijderen. Snij de pompoen in grove stukken. Snij de ui, gember, wortel  en bleekselderie in grove stukken en bak deze even snel aan met de koolzaad olie. Doe daarna de stukken pompoen erbij, 

even roeren en afblussen met het kokend water. Voeg de bouillon, zout en peper en de kurkuma erbij. Goed roeren tot het water weer kookt, dan zacht sudderend een uur laten staan. 

Als de pompoen zacht is (even met vork erin steken) dan kun je de soep pureren. Het kan zijn dat de je een erg grote pompoen had en daardoor de soep erg dik geworden is (pap) doe dan nog wat kokend water erbij totdat je de gewenste dikte krijgt. Maak het echter niet te dun, pompoensoep is een dikke volle soep. 

Telkens goed blijven roeren. Denk eraan wel aan dat water toevoegen ook betekent dat je extra hoeveelheid van de  kruiden moet toevoegen. Dan de soep op smaak brengen met de overige kruiden. Nog een half uurtje laten sudderen en nog eens proeven of je de gewenste smaak hebt bereikt.
De soep serveren met een klein stukje peterselie. 

Heerlijk!!

Smakelijk eten, groeten van Janine