Ik ben een echte salade eter, dat staat bij mij dan ook bijna
dagelijks op het menu, als bijgerecht of gewoon als hoofdmaaltijd. S'middags,
s'avonds maakt mij niet uit..... ik eet nu eenmaal graag salades.
Daarom hier een zomerse salade
met pasta en krab. Mocht je op de koolhydraten willen letten, vervang je de
pasta voor een krop sla naar keuze.
Ingrediƫnten voor 2 personen:
·
150 gram gedroogde pasta
·
Een halve
rode paprika* , fijn snijden
·
1
blikje krabvlees (kan ook met andere vissoort in blik of met gerookte kip)
·
8
cherry tomaatjes halveren
·
1
halve komkommer, zonder zaadjes, halveren en in kleine plakjes snijden
·
1
stengel bleekselderie * in stukjes snijden
·
1 el
citroensap
·
3 dl soya yoghurt of magere yoghurt
·
½ th. Lp paprikapoeder
·
1 th. Lp mierikswortelsaus
·
½ tl. Lp Dijon mosterd
·
2 el zoetzure tomatensaus ( barbequesaus)
of mango chutney
·
Zout,
peper en vers gemalen zwarte peper
·
Verse
Basilicum blaadjes als garnering
Bereiding:
Pasta koken vlg beschrijving, goed afspoelen met koud water, en
koel wegzetten.
Tip* sommige mensen vinden de bleekselderij of verse paprika niet
lekker van smaak. Ik snijd deze groentes en laat ze dan even 3 min in kokend
water onderdompelen. Daarna water afgieten en goed drogen en onder pasta mengen.
Doe de gesneden groenten bij de pasta en voeg ook de uitgelekte krab toe. Zout en
peper en de citroen erbij. En even koel wegzetten.
Maak dan de dressing.
Maak dan de dressing.
Vermeng de yoghurt met de kruiden en de mosterd, mierikswortel en
de tomaten of de chutney saus. Dit de krab- pasta doen. Goed mengen
en nog 1 uurtje in koelkast wegzetten.
Voor
serveren een paar basilicum blaadjes erover heen strooien.
Smakelijk eten!
en
Groetjes van Janine