Aardappelpuree met pompoenblokjes en prei


Een heerlijke aardappelpuree variant voor 2 personen.



Ingrediƫnten:

  • 500 gram geschilde aardappelen (vastkokend)
  • 500 gram in blokjes gesneden pompoen
  • 1 prei in stukjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • Blokje vegetarische bouillon ( of gewone bouillon)
  • Peper en zout
  • Nootmuskaat
  • Beetje soja melk ( of gewone melk)
  • Scheutje koolzaad olie of klontje plantaardige margarine


Bereiding:

De aardappelen met de ui samen in water met een beetje zout gaar koken.
Als het is op je eigen vertrouwde wijze aardappelpuree maken met de melk, boter of olie en de nootmuskaat.

In de tussentijd dat de aardappelen koken de pompoenstukjes in water met bouillon blokje en een gepeld knoflookteentje  15 min laten koken. 

De laatste 5 min de gesneden prei mee laten koken. Daarna water afgieten en knoflookteentje verwijderen. De pompoenstukjes met de prei onder de puree scheppen. Op smaak brengen met een beetje peper uit de molen. 
Echt om te smullen! Eventueel serveren met een vegaburger. 



Smakelijk eten en groeten van Janine