woensdag 3 oktober 2012

Pittige groenten schotel


Deze groenteschotel is lekker gekruid, vol van smaak en wordt geserveerd met rijst. Een heerlijke hoofdmaaltijd.   


Ingrediƫnten: (2 tot 3 personen)

  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 th.lp chilipoeder
  • 150 gram gezeefde tomaten uit blik of pak
  • 1 kleine bloemkool
  • ½  paprika
  • 5 halve kleingesneden zongedroogde tomaten
  • 100 gram champignons
  • 1 th.lp tomatenpuree
  • 1 halve th.lp gedroogde basilicum
  • 1 halve th.lp gedroogde oregano
  • Beetje gedroogde of verse perterselie voor garnering.
  • 1 kuipje groenten bouillonpasta
  • 100 gram kikkererwten*  
  • 3 geneden groene olijven
  • Beetje koolzaadolie

* de gedroogde kikkererwten dienen een dag van te voren in water te worden geweekt. Ipv kikkererwten kun je ook diepvrieserwten in de schotel verwerken.

Bereiding:

Snij de bloemkool in stukken en kook deze in een pan met kokend water en wat zout of een bouillon blokje, 3 min. Afgieten en even wegzetten.
Snipper de ui en braad deze glanzend aan met een beetje olie. Pel en pers de knoflook en voeg deze toe. Voeg de chilipoeder toe en nog even roeren. Voeg nu een voor een de overige schoongemaakte en gesneden ingrediƫnten toe en blijf roeren onderwijl het bakken. Laat dit ongeveer een half uur sudderen.


Kook ondertussen de rijst en voor serveren strooi je nog wat gedroogde of verse peterselie op de schotel.

Ik moet jullie eerlijk bekennen dat deze schotel zo lekker is dat ik vergat een foto van een opgediend bord te maken…. Maar dat halen we nog in.

Smakelijk eten en groeten van Janine

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen