donderdag 29 november 2012

Groenten schotel dwars door de tuin


Tja, een andere naam kon ik niet bedenken, er zitten immers veel groenten in..... en super zeer lekker en ook nog eens gezond. 


Ingrediënten: voor 2 personen.

  • Gesnipperde ui
  • 2,5 geraspte verse gember
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 150 gram blokjes hokkaido pompoen
  • 150 gram kikkererwten ( uit blik of gedroogde, deze dan eerst op water laten weken 8 uur)
  • 150 gram diepvries erwten
  • 1 pakje/ blik  van 200 gram gezeefde tomaten
  • scheutje Koolzaadolie
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • ½ paprika gesneden
  • Zout en gemalen zwarte peper
  • 125 ml water
  • 1 kuipje Knorr groenten bouillonketeltje
  • 2 eetlepels Bonduelle Ratatouille à la Provençale *

* = ik heb sinds kort deze groenten in blik ontdekt en gebruik ze vaak als smaakversterker bij gerechten, zoals op de pizza of in groenten schotels. Het geeft een heerlijke toevoeging aan je gerecht.  

Bereiding:

Bak de gesnipperde ui glanzend in koolzaadolie, voeg daar de blokjes pompoen bij en de geperste knoflook, de gesneden paprika en de gember.

 Even goed roeren en dan de gezeefde tomaten en het water toevoegen. Bouillonkuipje erbij en aan de kook brengen. Dan de kikkererwten en de diepvries erwten toevoegen. Paprikapoeder zout en peper toevoegen en 2 eetlepels ratatouille uit blik. 

Dit nog even laten sudderen. Serveren met rijst. Lekker.

Smakelijk eten!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen