zondag 25 november 2012

Tomaten linzen soep


Ik ben echt gek op soep en als je snel wil zijn, blikje optrekken dus, kom je er al snel achter dat er weinig vegetarische soepen in blik zijn dus.... snelle soepjes zelf maken. ook nog eens veeeeeel lekkerder. Zoals deze overheerlijke tomaten linzen soep. Lekker serveren met de soepstengels uit het vorig logje


Ingrediƫnten: voor 4 personen.

  • 175 gram bruine linzen. Uit blik of droge linzen *
  • 2 Teentjes knoflook
  • 2 E.l. tomatenpuree
  • Kuipje groenten bouillon ( of 1 bouilon vegetarisch blokje) 
  • 2 stangen selderie
  • Flinke scheut gezeefde tomaten uit pak/blik
  • 3  “ijsklontjes” pompoenpuree
  • 1 ui gesnipperd
  • Gemalen zwarte peper/ zout
  • Oregano
  • Basilicum
  • 7,50 dl water
  • Beetje koolzaadolie
  • 50 gram droge kleine pasta

*= Als je gedroogde linzen gebruikt dan doe je de linzen in een steelpan en drukt een ongepeld teentje knoflook fijn en doe het bij de linzen. Giet 1,5 dl water erbij en breng het aan de kook, zet vuur lager en kook de linzen onder af en toe roeren in 20 min. zacht. Giet het vochtwater af en gooi  de knoflook weg. De linzen afspoelen onder de kraan en laat in zeef uitlekken.

Bereiding:

Doe de gesnipperde ui in een pan waarin je een beetje olie hebt gedaan, voeg de klein gesneden selderie toe en bak ze mooi glanzend. Voeg de linzen toe en de tomatenpuree, goed roeren.

Voeg dan de bouillon en de kruiden  en 5 dl water toe. Giet een flinke scheut gezeefde tomaten toe en breng de soep aan de kook. Voeg de 3 ‘ijsklontjes’ pompoen puree toe.

Laat de soep nu een half uur zachtjes pruttelen. 

Voeg de pasta toe en laat nog eens 10 min. pruttelen. Evt nog wat op smaak brengen met zout en peper.

 Smakkelijk eten.