maandag 31 december 2012

Saterday night food


Op zaterdag kook ik vrijwel nooit, maar maak wel wat lekkers om op te eten voor de teevee. Op zaterdag mag dat ☺
Hier nu een recept voor een focaccia, belegd met  zalm en gemarineerde mozzarella. 


Ingrediënten: ( een persoon)

·        ½ tot ¼ focaccia, ligt aan de grootte van het brood.  Zie hier voor het recept van de focaccia. 

Voor de gemarineerde Mozzarella:
·        1 half bakje mini mozzarella light ( ongeveer 7 bolletjes)
·        1 eetlepel witte balsamico azijn
·        1 eetlepel koolzaadolie
·        ¼ eetlepel honig
·        1 ½ th.lp mosterd
·        1 th.lp soya saus (kikkoman minder zout)
·        Beetje gemalen zwarte peper
·        Beetje gemalen Provençaalse kruiden


Voor het broodbeleg:
·        Zalm filet
·        Kerstomaatjes, (ongeveer 7)
·        Sla
·        Marinade dressing saus (mag ook andere zelf gemaakte of gekochte zijn)
·        Augurkjes zoet/zuur
·        Beetje balsamico crème


Bereiding:
Meng de ingrediënten voor de marinade goed en snij de mozzarella in schijfjes en dompel goed in de marinade. Afdekken met huishoudfolie en 1 uur weg zetten in de koelkast.


Als  het uur om is je nog warme focaccia brood horizontaal open snijden. 

Lepel  de dressing van de marinade lichtjes op de beide helften en leg sla op een helft, leg de zalm plakjes erop en de mozzarella schijfjes, leg de gesneden tomaatjes erop en bestrooi met stukjes augurk. 

Nog wat sla erop en een paar drupjes balsamico crème, leg de top op het brood.  Snij het brood met een scherp mes in stukjes en neem een groot servet mee ☺…. Heerlijk!

Smakelijk eten, groetjes van Janine