Ik ben gek op
paella en maak het dan ook vaak. Je kunt rustig andere groentes
gebruiken als je niet zo van bonen houdt, gewoon je eigen potje ervan maken. Maar
dit is mijn paella.
Ingrediƫnten: voor 2 tot 3 personen.
·
Scheutje
koolzaadolie
·
Teentje
knoflook geperst
·
1 ui
gesnipperd
·
½ th.lp.
paprikapoeder
·
300 gram bruine rijst
·
0,5 dl vegetarische bouillon ( ik gebruik een
kuipje groenten bouillon)
·
1,5 dl witte wijn
·
Een blik
of pak gepureerde tomaten ( 250
gram )
·
1
E.lp tomaten puree
·
½ th.lp
gedroogde dragon
·
1
th.lp gedroogde basilicum
·
1
th.lp gedroogde oregano
·
1
paprika in stukjes ( ik meng altijd, groen, geel en rood)
·
1
stengel bleekselderie, in stukjes
·
150 gram champignons ( eigen keuze)
·
150 gram diepvries erwten
·
100 gram reuzen witte bonen
·
Zout en
zwarte peper uit de molen
·
Beetje
peterselie
Bereiding:
Olie in een pan
verhitten en de knoflook en de ui er in bakken. Voeg de paprikapoeder en de
rijst toe. Even laten meemaken voor ongeveer 4 min.
Voeg de bouillon en de wijn
toe, goed roeren. Dan de tomaten uit pak, de tomaten puree en de kruiden toevoegen.
Zachtjes 10 min. laten pruttelen, goed roeren. Voeg dan de groentes ( op de
erwten na) toe en laat het geheel 30 min. koken, totdat de rijst goed is. Voeg
nu de erwten toe.
Laat alles nog eens 10 min zachtjes pruttelen. Op smaak
brengen met zout en de gemalen peper. Voor serveren de peterselie erover
strooien.
Smakelijk eten!!