vrijdag 28 december 2012

vegetarische paella


Ik ben gek op paella en maak het dan ook vaak. Je kunt rustig andere groentes gebruiken als je niet zo van bonen houdt, gewoon je eigen potje ervan maken. Maar dit is mijn paella.


Ingrediƫnten: voor 2 tot 3 personen.
·        Scheutje koolzaadolie
·        Teentje knoflook geperst
·        1 ui gesnipperd
·        ½ th.lp. paprikapoeder
·        300 gram bruine rijst
·        0,5 dl vegetarische bouillon ( ik gebruik een kuipje groenten bouillon)
·        1,5 dl witte wijn
·        Een blik of pak gepureerde tomaten ( 250 gram)
·        1 E.lp tomaten puree
·        ½ th.lp gedroogde dragon
·        1 th.lp gedroogde basilicum
·        1 th.lp gedroogde oregano
·        1 paprika in stukjes ( ik meng altijd, groen, geel en rood)
·        1 stengel bleekselderie, in stukjes
·        150 gram champignons ( eigen keuze)
·        150 gram diepvries erwten
·        100 gram reuzen witte bonen
·        Zout en zwarte peper uit de molen
·        Beetje peterselie



Bereiding:
Olie in een pan verhitten en de knoflook en de ui er in bakken. Voeg de paprikapoeder en de rijst toe. Even laten meemaken voor ongeveer 4 min. 

Voeg de bouillon en de wijn toe, goed roeren. Dan de tomaten uit pak, de tomaten puree en de kruiden toevoegen. Zachtjes 10 min. laten pruttelen, goed roeren. Voeg dan de groentes ( op de erwten na) toe en laat het geheel 30 min. koken, totdat de rijst goed is. Voeg nu de erwten toe. 

Laat alles nog eens 10 min zachtjes pruttelen. Op smaak brengen met zout en de gemalen peper. Voor serveren de peterselie erover strooien.

Smakelijk eten!!