zondag 6 januari 2013

Pesto pasta pakketjes


Simpel en snel klaar, maar wel super lekker, deze pasta variant.


Ingrediënten: 2 personen.
  • 200 gram droge pasta, bijv. volkoren spaghetti of  linguine.
  • Vegetarisch Bouillon blokje
  • Grote garnalen of gamba’s of voor vega met champignons
  • Vis kruiden
  • 250 gram gesneden mediterrane groenten, ( bijv. courgette, paprika, tomaten, aubergine, knoflook, ui)
  • 2 e.lp. Groene pesto, potje of zelf gemaakt. Hier benee zie je een recept voor vegan pesto. **
  • Klein beetje koolzaadolie.
                                                              ***************
** Vegan groene pesto maken: 
  • 2 kopjes, gewassen, verse basilicum, koriander, peterselie, munt
  • 1/2 kop gepelde walnoten of pijnboompitten
  • 1-2 teentjes verse knoflook
  • 2 dl. goed smakende extra vierge olijfolie, 
  • Zeezout, naar smaak
Stop de verse kruiden, de noten en de knoflook in een keukenmachine en pureer het alles tot een grof geheel. Voeg langzaam extra vierge olijfolie toe, pureer verder. Ga door tot je een glad mooi geheel hebt. Voeg genoeg olijfolie toe om het vochtig en smeerbaar te houden. Breng op smaak met zeezout.
Dek af en bewaar in koelkast minstens een uur, dit  om de smaken te verzadigen. Origineel recept vind je hier
                                                        *************************

Bereiding :
 Kook de pasta vlg aanwijzing met het blokje bouillon. Giet de pasta af en laat even uitlekken.
Snijd de groenten klein ( je kunt voor een nog snellere bereiding en gemend diepvries groenten pakket nemen). Kruid de gamba’s of de champignons.

Neem 2 vellen vetvrij oven papier en kreuk zet.
Meng goed de pesto met de gekookte pasta, leg de pasta op de 2 vellen. 

Leg de helft van de groentes erop, voeg dan de gamba’s of de champignons  toe en verdeel de rest van de groenten erover. 

Drup nog een klein beetje koolzaadolie erover. Knijp de vellen goed dicht, dit gaat niet zo gemakkelijk dus je moet even oefenen. 

Maak de randen een beetje nat met water en zet de pakketjes in een voor verwarmde oven, 200◦. Bak de pakketjes 10 tot 15 min. En serveer in het pakketje.


Smakelijk eten.

groetjes van Janine