Venkel vis ovenschotel.


Deze overheerlijke ovenschotel is toch echt wel een van mijn favorieten. Als je veganist  bent kies je ipv de vis voor bijv. witte bonen, kikkererwten of vegan visvervanging.


Ingrediƫnten: 2 personen.

  • 200 gram voorgekookte kleine rode aardappeltjes, in 4 snijden.
  • 1 ui, snipperen.
  • 1 venkelknol in reepjes snijden.
  • 4 bladeren Chinese kool, snipperen.
  • Koolzaadolie
  • Witte vis ( of visvervanging)
  • 1 ½  eetlepel bloem
  • 1 e.lp kerrie poeder
  • 2 ½ dl vis bouillon met een blokje. ( voor vegan groenten bouillon) 
  • Scheut soja room, ( ik gebruik de light variant)
  • Zout en peper
  • 8 kerstomaatjes
  • Peterselie
  • 1 th.lp Italiaanse kruiden

Bereiding:
Was de aardappelen ( niet schillen) en laat ze in kokende bouillon 5 min. verder koken. Daarna afgieten en even weg zetten.

Was en snij / snipper de groentes. Bak de ui en venkel 5 min. lichtjes aan in een beetje koolzaadolie, doe in de laatste minuut de gesnipperde kool erbij. 

Pak een ovenschaal en leg  de aardappelen op de bodem, strooi de groentes erover heen. 

Snij de vis ( of visvervanging) naar keuze in stukjes, kruid ze lichtjes en leg ze op het  aardappelen groenten mengsel.

Verwarm oven voor op 200 ◦. Doe een scheut olie in een pan en verwarm even, roer de bloem en de kerrie erdoor heen en goed roeren, giet nu scheut voor scheut de warme vis ( groenten) bouillon er door heen. Goed roeren zodat je een mooie gladde saus krijgt. Giet een flinke scheut soja room erbij en blijf roeren. Maak op smaak af met de kruiden. Schenk de saus over de  vis aardappel mengsel en garneer nog met halve kerstomaatjes en peterselie. 

Zet in de oven en laat 45 min garen.

Smakelijk eten en groeten van Janine