Vruchten muffins



Dit heel eenvoudige recept is zo klaar en met een heerlijk  resultaat. Ook lekker bij een uitgebreid ontbijt. En er bestaat niets leukers dan dit te maken met je kleinzoon van 2. ☺


Ingrediƫnten: voor 12 muffin
  • 210 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel ahorn siroop
  • 1 th. Lp bakpoeder
  • 1 kop Gemengd fruit
  • 1 eenheid no-egg ( of 1 ei)
  • 2 dl amandel melk ( of gewone melk)
  • 70 gram vetarme kwark of vegan kwark zoals alpro go-on
  • Beetje boter om de muffin vorm in te vetten

Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 ◦. Vet de bodems van de muffin vorm in.
Doe het meel, Appel, ahorn siroop en bakpoeder in een kom en roer om. Voeg de vegan melk, het no-egg
( of ei) toe 
Ei zorgt voor luchtigheid in gebak, om dit met no-egg ook te krijgen adviseer ik je de hoeveelheid water die op de gebruiksaanwijzing staat, te vervangen door bruiswater. Het bruiswater zorgt voor een gelijksoortige luchtigheid. Voor verhoudingen van andere ei vervangers kijk zie sidebar.


Op het laatst de kwark er door heen spatelen. 

Doe dit mengsel in de vormpjes, vul 1/3 deel van het vormpje.

 Strooi wat fruit erop en dek het af met nog een laagje deeg.

Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. 

Daarna nog 5 min in de vorm afkoelen alvorens de muffins uit de vorm te halen.





Groeten van Janine