Een tijd geleden kocht ik een overheerlijke kikkererwten
spread in onze supermarkt, na een aantal weken lekker smullen kwam ik erachter
dat ik waarschijnlijk de enige was die
het lekker vond want het was uit de rekken en het assortiment gehaald.
Jammer, maar dit moet ook zelf te maken zijn en zo vond ik
op internet een aantal recepten die ik een eigen draai gegeven heb. Inspiratie vond
ik o.a. hier.
Ingrediënten:
- 1
blik kikkererwten
- Sap van
1 citroen
- 1 e.lp
kerrie poeder
- ½ th.lp
paprika poeder
- 2
eetlepels tahin ( of pindakaas* )
- 2 e.lp pinda olie
- ¼ bewerkte aubergine ( zie bereiding aubergine) *
- Beetje water
- 1 th.lp Italiaanse kruiden
- ½ th.lp Kurkuma
Optioneel 1 e.lp soja yoghurt,
of Griekse yoghurt. .
* = is een smaak
kwestie, ik ben zelf geen fan van pindakaas, het heeft een voor mij te
dominerende smaak.
**= Variatie op/ ipv Aubergine: Halve komkommer( zaadjes
verwijderen), 1 paprika, 1 dikke tomaat. Je kunt het ook naturel houden.
Zeef en spoel de kikkererwten
onder de kraan goed af.
Doe dit samen met de aubergine in
een blender,
met de kruiden, sap, olie en tahin.
Laat alles goed blenden. Voeg evt
een beetje water of de yoghurt toe om het geheel een beetje smeuïger te maken. Proef
de smaak en voeg evt nog kruiden toe als je niet tevreden bent.
Doe in potjes en zet het weg in
een koelkast.
Het geheel is ongeveer 3 tot 5 ( zonder de yoghurt) dagen
houdbaar.
Lekker op toast of brood maar ook
al dip.