Ricotta cheescake met aardbeien


Deze cheese cake, zonder suiker of boter, dient als vlaai bodem. Het wordt belegd met fruit naar keuze. Ik koos hier voor aardbeien.

Ingrediƫnten:

  • 1 kuipje ricotta
  • 200 kwark ( of soja yoghurt)
  • 120 gram speltbloem
  • ¼ th.lp zout
  • 0,60 dl melk ( of soja melk)
  • 1 th.lp vanille aroma
  • 4 Eenheden no-egg ( of 4 ei)
  • Fruit naar keuze

  • 1 pakje vlaai gelei of zelf maken door agar-agar te gebruiken. *
*= zelf taart ‘gelei”maken doe je door een 150 ml ( of fruitsap, dan kun je diksap weglaten) ) water met een lepel appeldiksap te koken, 1 ½ e.lp aga-agar erbij doen en goed roerend aan de kook brengen. Even afkoelen voor gebruik. ,


 Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180◦.
Doe de bloem, zout en vanille in een kom. Lepel de ricotta er doorheen. 

Voeg de kwark toe en blijf alles goed roeren. Voeg de melk toe en het no-egg of de eieren. Alles goed mengen.

Vet een springvorm een beetje in met koolzaadolie en spatel het mengsel erin. Zet in de voorverwarmde oven, 30 min. Na deze tijd laat je de cake nog 5 min. in de oven staan.


 Daarna uit de oven halen en onder een stuk alu folie nog eens 10 min. afkoelen laten. 

Dan op een rooster verder afkoelen laten. Fruit snijden en cake rijkelijk bekleden met het fruit.


Maak het taart gelei aan en spatel dit lichtjes over het fruit. Nog even afkoelen laten.




Smakelijk eten en groeten van Janine