zondag 20 oktober 2013

Sweet Paprika soep

Deze heerlijke iets zoete /  pittige soep kan het hele jaar door. Ook heerlijk voor  een feestelijke gelegenheid. Gewoon maken, proeven en genieten zou ik zeggen.☺ 



Ingrediƫnten:
  • 1 rode, groene en gele paprika
  • 2 zoete paprika’s
  • 1 pastinaak
  • 2 selderie stengels
  • 1 ui
  • Teentje knoflook
  • 4 kleine aardappeltjes
  • 25 gram pompoen puree ( hoeft niet als je het niet in huis hebt)
  • 1 theelepel, garam masala
  • 1 theelepel kurkuma
  • Zout en peper
  • 2 kuipjes groenten bouillon
  • 1 kuipje tuinkruiden
  • 1 lt water
  • Beetje koolzaadolie

Bereiding:

Snipper de ui, de bleekselderie en pers de knoflook en bak kort aan in een beetje olie
Voeg  de gesneden ( zaden verwijderen) paprika toe. Je kunt de paprika van te voren licht roosteren om het vel te verwijderen. Ik doe dit echter niet, gewoon alles in de pan.

Even meebakken en afblussen met 1 lt kokend water. Voeg de klein gesneden aardappelen, de pastinaak 

 en de pompoen puree toe. Kruiden erbij, aan de kook brengen en 1 uur zachtjes pruttelen laten. Daarna pureren met staafmixer en evt op smaak brengen met een beetje  zout en peper.

Bij opdienen een beetje peterselie erop en smakelijk eten!

 groetjes van Janine


2 opmerkingen: