zaterdag 20 januari 2018

ZACHTE, ZOETE MAANZAAD BROODJES \ SOFT, SWEET POPPYSEED BUNS

For English version recipe scroll down


Deze zachte broodjes zijn erg makkelijk te maken en lekker bij soep, of als lunch of als je bezoek krijgt en je wil wat kleine hapjes bereiden. 




IngrediĆ«nten:   7 kleinere broodjes


  • 250 speltmeel
  • 20 gram roomboter of koolzaadolie
  • 1/2 eetlepel ahorn siroop 
  • mespuntje zout
  • 125 cc plantaardige melk naar keuze / gewone melk
  • 1 zakje droge biologische gist 
voor afwerking: 
  • 1/2 eetlepel ahornsiroop
  • maanzaadjes 

Bereiding:

Meng meel met droge gist, ahornsiroop en beetje melk, voeg dan zout toe. Verwarm plantaardige melk lauw en laat boter hierin smelten. Voeg dit aan de rest toe. Je kunt het deeg  goed  kneden met je handen. 
Goed door kneden, hoe luchtiger het deeg wordt hoe beter. Laat het deeg afgedekt nu 1 uur rusten. 
voor  rijzen 
na rijzen


Hierna nog even goed doorkneden en maak er 7 bol of langwerpig broodjes van. Leg ze op en bakplaat afgedekt met bakpapier. Geef ze de ruimte omdat ze nog tijdens het rijzen en  bakken uitzetten. Bestrijk de bovenkant licht met ahorn siroop en besprenkel met het maanzaad. 

Zet nog een keer een half uur afgedekt weg. Je kunt nu het beste een omgekeerd glas in het midden zetten zodat de broodjes niet geraakt worden, door droge theedoek. 

Verwarm de oven op 200°C. 
Bak de broodjes in 15 minuten af. 


Even laten afkoelen  en ze zijn klaar om te consumeren. 

Eet smakelijk 



Ingredients: 7 smaller buns
  • 250 spelled flour
  • 20 grams of butter or rapeseed oil
  • 1/2 tablespoon maple syrup
  • a pinch of salt
  • 125 cc of vegetable milk of your choice / regular milk
  • 1 bag of dry organic yeast
  • for finish:
  • 1/2 tablespoon maple syrup
  • poppy seeds

Preparation:

Mix flour with dry yeast, maple syrup and a little milk, then add salt. Heat vegetable milk lukewarm and let butter melt in it. Add this to the rest. You can knead the dough well with your hands.
Knead well, the lighter the dough the better. Let the dough covered now to rest for 1 hour.
Then knead it well again and make 7 balls or oblong rolls. Put them on and baking sheet covered with parchment paper. Give them space because they still expand during rising and baking. Brush the top lightly with maple syrup and drizzle with the poppy seeds. Put another half an hour away, covered. It is best to put an inverted glass in the middle so that the buns do not touche the  dry tea towel. Preheat the oven to 400 °F or 200°C
Bake the rolls in 15 minutes. let them  cool down a bit and they are ready to consume.

Bon appetit