About Jeanys cooking


Door het veranderen van mijn eetgewoontes is deze blog ontstaan. Gezond koken waarbij ik let op goede vetten en zonder geraffineerde suiker. Vegetarisch en/of pesco-vegetarische recepten,  met aanpassingen voor veganisten. En zo ontstond  een digitaal kookboek waarin ik recepten bewaar voor mijn eigen gezondheid die ook nog eens erg lekker smaken. 


Na heel wat boeken gelezen te hebben en websites bezocht op zoek naar recepten, kwam ik als velen tot de conclusie dat verhoudingen vaak niet klopten, er ingrediĆ«nten in zaten die ik niet lekker vond of hier niet te verkrijgen waren en smaken verschillen nu eenmaal. Naast mijn eigen recepten heb ik ook bestaande recepten verder ontwikkeld, veranderd en  aangepast.  Maar niet nadat ik ze eerst zelf getest heb. ;)   Bij een “geleend” recept zal ik altijd naar de oorspronkelijke bron verwijzen. Zo kan een ieder zelf kiezen en proeven wat hij/zij lekkerder vind. 

Vooral het "zoet" bakken bleek een hele opgave om te zetten naar een gezondere variant. Veel verdween in de prullenbak, maar inmiddels is het me gelukt een aardig voorraadje recepten van gebak bij elkaar te vergaren en .... ik blijf door veranderen, testen en bakken..

Veel plezier, groeten van Jeany!