GLUTENVRIJE KOEKJES







Een glutenvrij koekje voor thuis en onderweg.
Deze keer met  vers fruit gemaakt,  maar ook weer andere smaakmakers toe gevoegd, zoals gekonfijte sinaasappelschillen en noten. 




De koekjes  bewaar je makkelijk twee weken in een blikken koektrommel. 

 




Ingrediƫntenvoor 12 koekjes
  • 75 gram boekweitmeel
  • 75 gram amandelmeel
  • 30 gram pindameel
  • 1 th. lp GV bakpoeder
  • 2 th. lp koekkruiden zonder suiker
  • 2 th.lp rasp van biologische sinaasappel 
  • 1eetlp cacaonibs of gehakte chocola puur
  • 2 eetlp gehakte noten, bijv. walnoten of hazelnoten.
  • 2 eetlp ahornsiroop
  • 1 deel no-egg (met bruiswater aanlengen) of 1 ei 
  • 3 eet.lp gesmolten kokosolie of vegan boter
  • 40 gram diepvries cranberry's
  • 4 kleinere verse abrikozen in kleine stukjes snijden
  • sap van 1/2  sinaasappel plus het vruchtvlees
  • 2 th.lp vanille extract
  • 1 eetlp. gehakte snippers van bijvoorbeeld amandelen  
  • gehakte geroosterde hazelnoten.
Bereiding:
Snij de abrikozen in kleine stukjes en doe in een kommetje, voeg hierbij de diepvries cranberry stukjes. Pers een halve sinaasappel uit en giet samen met  het vruchtvlees over de abrikozen heen, goed mengen en zet 10 min weg. 
Verwarm de oven voor op 180○ C. 
Weeg en meng de melen en koekkruiden. 
Smelt de kokos / boter. Laat even koelen. 
Doe het no-egg / ei in een kom, voeg daar de ahornsiroop en het vanille extract en de sinaasappel rasp bij en meng goed. 
Doe dit nu bij het droge gedeelte en voeg er de gesmolten olie/boter bij. voeg de cacao nibs, noten en de gehakte oplegsnippers toe, meng goed. 
Voeg als laatste het fruit met sap toe en nog even mengen. 
Maak nu 12 gelijke delen van het deeg, door balletjes te vormen. 
Ik gebruik een ondiepe koekjesvorm, zo krijg ik 12 mooi gelijke koekjes. Vet de vorm in.  Leg nu het deegballetje erop en duw het in de vorm plat. 
Als je geen deegvorm hebt, leg je de balletje op een met bakpapier beklede bakplaat.
Duw ze plat en strooi er wat gehakte hazelnoten over heen. Duw deze een beetje in het deeg.  
Zet het deeg in de voorverwarmde oven en laat 15 min. bakken. 
Haal uit de oven en laat nog 5 min rusten alvorens ze uit de vorm te halen. goed laten afkoelen voordat je ze in een koektrommel opbergt. 

Enjoy