for English version recipe, scroll down
Laten we snel beginnen.
Ingrediënten:
- 3 deel no-egg of drie kipster eieren
- bruiswater, gebruik je bij het no-egg
- 1 theelp vanille extract
- 2 eetlp ahorn siroop
- 100 gram amandelmeel
- 25 gram maismeel
- 25 gram pindameel of tijgernotenmeel ( of ander meel naar eigen keuze)
- 25 gram tapioca-meel
- 4 gram GV bakpoeder
- 4 gram natron bakpoeder
- mespuntje xanthaangom
- 1 scheut appelazijn
- 1 eetlp koekkruiden
- 1 dessert lp carobepoeder
- 80 gram gesmolten plantaardige boter
- 80 gram plantaardige kwark, ik gebruik Alpro go on,
- ½ tot 1 eetlp stemgember
- 2 eetlp cacaonibs
- 3 ongezwavelde gedroogde abrikozen
- 1 mango
- 40 gram pecannoten
voor de topping:
- restant mango,
- lepel water,
- scheutje ahornsiroop
- 1 theelp gemalen chiazaad
Bereiding:
Verwarm oven voor op 160 °C. Kies een bakvorm naar keuze en vet in met boter, ik koos voor een hart vorm, doorsnee ± 24 cm.
Smelt de boter en laat afkoelen.
Klop het no-egg met bruiswater / de eieren. Voeg de ahorn siroop en vanille extract toe en laat 10 minuten kloppen. Voeg de stemgember toe.
Snij in de tussentijd de abrikozen klein, zet apart. Schil de mango, houdt ⅓ deel apart, dit deel van de mango pureer je met een staafmixer en voegt bij het ei-deel. Snij de rest van de mango in schijfjes. Beleg de ingevette bakvorm met de schijfjes, er mag geen gaatje overblijven dus lekker puzzelen. De schijfjes wat je over hebt, houd je even apart.
Voeg de kwark aan het ei-deel toe.
Weeg alle droge ingrediënten af en meng in een kom. Roer hier ook de cacao nibs, de gedroogde abrikozen en de in stukjes gehakte pecannoten onder.
Roer nu de droge ingrediënten onder het eideel, als laatste voeg je een scheutje appelazijn toe. Schep het deeg boven op de schijfjes mango, beetje glad strijken en zet in de voorverwarmde oven. laat dit ± 45 minuten staan.
Ondertussen, snij je het restant van de mango schijfjes klein en verwarm dit in een steelpannetje met een scheutje water, voeg daar ahorn siroop en de gemalen chiazaad bij. Even laten opkoken, van het vuur nemen en afkoelen laten.
Haal de cake uit de oven, omdat het een omgekeerde cake is, zorg je ervoor dat de mango bovenop ligt. Laat 10 minuten afkoelen en smeer dan het mango chiazaad mengsel op de cake. Verder afkoelen laten en daarna...... Lekker genieten!
Smelt de boter en laat afkoelen.
Klop het no-egg met bruiswater / de eieren. Voeg de ahorn siroop en vanille extract toe en laat 10 minuten kloppen. Voeg de stemgember toe.
Snij in de tussentijd de abrikozen klein, zet apart. Schil de mango, houdt ⅓ deel apart, dit deel van de mango pureer je met een staafmixer en voegt bij het ei-deel. Snij de rest van de mango in schijfjes. Beleg de ingevette bakvorm met de schijfjes, er mag geen gaatje overblijven dus lekker puzzelen. De schijfjes wat je over hebt, houd je even apart.
Voeg de kwark aan het ei-deel toe.
Weeg alle droge ingrediënten af en meng in een kom. Roer hier ook de cacao nibs, de gedroogde abrikozen en de in stukjes gehakte pecannoten onder.
Roer nu de droge ingrediënten onder het eideel, als laatste voeg je een scheutje appelazijn toe. Schep het deeg boven op de schijfjes mango, beetje glad strijken en zet in de voorverwarmde oven. laat dit ± 45 minuten staan.
Ondertussen, snij je het restant van de mango schijfjes klein en verwarm dit in een steelpannetje met een scheutje water, voeg daar ahorn siroop en de gemalen chiazaad bij. Even laten opkoken, van het vuur nemen en afkoelen laten.
Haal de cake uit de oven, omdat het een omgekeerde cake is, zorg je ervoor dat de mango bovenop ligt. Laat 10 minuten afkoelen en smeer dan het mango chiazaad mengsel op de cake. Verder afkoelen laten en daarna...... Lekker genieten!