Glutenvrije cheesecake met aardbeien





Love is in the air..... lijkt het wel als je naar deze taartjes kijkt. Maar ik moet eerlijk bekennen.... ik ben gek op bakvormen, oud ( voor fotografie) of nieuw, zoals deze kleine hartvormige springvormpjes. Dus toen ik deze zag moest ik ze hebben en natuurlijk ermee bakken.

Aardbeien cheesecake is het geworden. Lekker smeuïg gebak vol fruit.
Alleen jammer dat ze zo snel op zijn, maar gut, niet getreurd we bakken gewoon lekker door. Er is  nog veel fruit variatie mogelijk om  uit te proberen.










Ingrediënten:  voor 2 hartvormige springvormpjes van 12 cm
  • 40 gram rijstmeel
  • 20 gram kastanje meel
  • 25 gram amandel meel
  • 40 tapioca meel ( of maïzena) 
  • 1/3 th.lp xantaangom
  • 1 th. lp GV bakpoeder
  • 1/2 th. lp baksoda
  • 1 e.lp ahorn siroop
  • 1 deel no-egg of 1 kipster ei
  • bruiswater (hoort bij no-egg) 
  • 1 geraspte appel, ongeveer 100 gram.
  • 1 kiwi in stukjes gesneden
  • scheutje citroensap
  • 1/2 th. lp ceylon kaneel 
  • 1 dessert lp maizena 
  • 1 th.lp geraspte biologische sinaasappelschil
  • 1 th. lp vanille bourbon extract
  • 1 dl. amandelmelk
  • 35 gram gesmolten kokos olie of vegan boter 
  • 1 dessert lp koekkruiden 
Voor de cheesecake vulling:
  • aardbeien als garnering 
  • 1 lp aardbeien marmelade met een hoog gehalte fruit
  • 150 gram Go-0n plantaardige kwark
  • 1 ei of 1 deel ei-vervanger. 
  • 2 et. lp ahornsiroop
  • 1 et.lp edelgistvlokken
  • 1  ½  et.lp johannesbroodpit meel 

Bereiding: 

Oven voorverwarmen op 200 ℃.  vet de vorm licht in. Appel raspen, ceylon kaneel erover strooien en een scheut citroensap toevoegen, even roeren  en wegzetten.   

Doe de droge ingrediënten  in een kom, even wegzetten. Kokos olie of boter smelten en iets  laten afkoelen. Het no-egg of ei los kloppen, voeg daarbij, ahorn siroop, vanille extract en de amandel melk, goed opkloppen. 
Voeg nu het natte mengel door de droge ingrediënten, rustig omroeren, voeg de kokos olie of boter toe en eveneens rustig mengen. Voeg nu de geraspte  appel toe. Het zuurtje van de citroen is tevens de "opwekker" voor de natron. 
Maak nu de cheesecake vulling klaar, doe  alles behalve de aardbeien, in een blender en even goed mixen. 
Vul de vormpjes met het deeg, schep daarboven op de cheesecake vulling en als laatste leg de  in kleine stukjes gesneden aardbeien erop.  Zet in de voorverwarmde oven. Laat 30  tot 35 minuten bakken en zet daarna de oven uit. Laat de cakejes nog 5 minuten in de oven staan. Haal de cakes uit de oven en laat nog 5 minuten rusten voordat je ze op een rooster kunt laten afkoelen. Besmeer de bovenkant van de cakes met aardbeien marmelade, liefst met hoog gehalte fruit.  Snij nog wat aardbeien in stukjes en leg deze boven op de cakes. Bestrooi evt nog met een beetje berkensuiker.  
Enjoy!