Ieder jaar in december werden ze gebakken, Mama Mia's harde wafels. Van haar, mijn schoonmoeder, erfde ik het recept. En nu ieder jaar in december bakken wij Mama Mia's wafels. Met kleine aanpassing inmiddels, maar de traditie leeft voort. December wafels die overigens het hele jaar door gebakken en gegeten kunnen worden.
Zelfs tijdens de foto's maken is het kennelijk erg moeilijk ervan af te blijven .
Voor ongeveer 60 wafels, dit ligt aan wafelijzer wat je gebruikt.
- 1 kilo meel, ik gebruik spelt bloem. (Voor glutenvrije wafels kijk hier )
- 6 eieren
- 350 gram basterd suiker, in het originele recept gaat 500 gram suiker, dat vind ik te veel. Maar hoe meer suiker des te harder worden de wafels. dus eigen keuze.
- 4 zakjes vanille suiker
- 2 zakjes bakpoeder
- 500 gram gesmolten margarine
Werkwijze: maak het deeg s'avonds, en zet voor een nacht koel weg.
- laat de boter in een pannetje en op lage temperatuur langzaam smelten. Blijf wel opletten
- doe de suiker in een mixer en voeg hier een voor een de eieren erbij, goed mixen laten.
- voeg de vanillesuiker toe
- voeg het bakpoeder bij het meel.
- voeg nu om beurten een deel meel en een deel gesmolten boter toe
- blijf dit herhalen totdat alles is gemixt.
- dek de kom met deeg af met verhoudfolie en daarover heen een theedoek.
- zet dit voor een nacht koel weg. Bijv in een kelder of garage, maar heb je die niet dan in de koelkast bewaren.
Berg de wafels in een afsluitbare koekblik op. Ze blijven minstens een week vers.... als je dat haalt... want hier zijn ze zo op.
Geniet van onze Mama Mia's december wafels.